Linjedop eller ekvatordop

Väcktes halv ett av att viber på mobilen ringde, det var min vän Mikael som var lycklig över att han döpts på nytt. Han hade fått en ny chans att göra något bra av livet. Men det skulle förmodligen gå åt helvete det med.

Han passerade precis ekvatorn utanför mauritius ombord på en flytande plattform som är på väg till våran mycket starkare granne Norge. Enligt en gammal sjömanstradition skall alla som för första gången passerar ekvatorn, ”linjen”, till sjöss bli döpta av kung Neptun. Idag firas det med en skämtsam ceremoni ombord på fartyg vid passage av ekvatorn.

Ja grattis då! 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s